top of page

OM MIG

CARINA ENGLUNDH

I mitt flickrum i det stora timmerhuset på Färingsö utanför Stockholm gömde jag en ficklampa under sängen som jag tände i smyg under täcket och tjuvläste långt in på småtimmarna. Biblioteket, fotbollsplanen och stallet var de arenor jag tillbringade mest tid på under barndomen. Jag kunde sitta i timmar på biblioteket i doften av tusentals gamla och nya böcker  efter skolan och läsa. Det tysta lugna utrymmet på biblioteket blev ett andningshål där  min fantasi fick fritt spelrum. 

Intresset för litteratur och det kreativa gav mig grunden till en karriär inom kommunikation och marknadsföring. Jag 

utbildade mig till journalist och tog en examen i Executive business administration, MBA. Rollerna som marknadschef och kommunikationschef för olika varumärken (Svenska Spel, Svenska Postkodlotteriet, JCDecuax, Taxi Stockholm, Team Olivia) har genererat utmärkelser i form av reklampriser som Guldägg, Epica, Cannes Lions, Guldnyckeln, One show, The Webby Adwards, för att nämna några. 

 

När barnen passerat tonåren fick jag mer tid att fokusera på skrivandet. Fröet till romanidén kom för drygt tio år sedan när jag studerade psykologi under två år parallellt med mitt arbete. Jag upptäckte under utbildningen på ett mer djupare plan hur vi oavsett ålder och bakgrund ofta bär med oss obearbetade minnen från barndomen. Minnen som präglar våra  beslut i det dagliga livet. Och hur befriande det är att lösa knutar och gå vidare och bli sann mot sig själv. Ingen är perfekt, men alla vill bli omtyckta och älskade. Jag drivs av att skriva relationsdrivna berättelser med hoppfulla slut.

 

Min debutroman -Skuggor av familjen  som handlar om tvåbarnsmamman Jenny, en glamorös, tuff och smart affärskvinna. Hon är gift med Ted och växte upp i Bromma, Stockholm. Hennes barndom präglades av dominansen från sin alkoholiserade pappa, som styrde familjen med järnhand. Men en dag, när Jenny får ett brev från sin döende, undertryckta mamma, avslöjas hemligheter som får hennes värld att rämna. 

 

Tillsammans med sin psykolog, ger hon sig ut på en resa för att förstå sitt traumatiska förflutna. Under resans gång upptäcker hon svek, oväntade relationer och familjelögner som har format henne. Trots detta leder hon en framgångsrik reklambyrå på Stureplan, där hon upprätthåller fasaden och lever ett liv i högt tempo. Samtidigt kämpar hon med att hantera komplexa relationer. Den stora frågan är: Vågar hon släppa sin stolthet, förlåta och omfamna framtiden med acceptans och en ny syn på sig själv och sina relationer – allt med målet att befria sig från sitt smärtsamma förflutna?

received_932235328099024.jpeg
bottom of page